Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@16:51:49 GMT

امشب شاهد میکروماه کامل باشید

تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۹۲۵۹۷۱

امشب شاهد میکروماه کامل باشید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: شنبه -۲۷ آذر- ماه به فاز کامل می‌رسد و حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و هنگام طلوع خورشید غروب می‌کند، پس کل شب قابل رصد است.

فاطمه فخرایی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: شنبه -۲۷ آذرماه- ماه به دورترین نقطه در مدار خود به دور زمین می‌رسد و کمی کوچک‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاصله ماه از زمین متفاوت است زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و در حالی که یگانه قمر زمین هر ماه این مسیر بیضوی را به دور زمین طی می‌کند؛ فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار کیلومتر در حضیض و ۴۰۶ هزار کیلومتر در اوج تغییر می‌کند. اندازه زاویه‌ای آن نیز بین ۲۹.۴ دقیقه قوسی و ۳۳.۵ دقیقه قوسی تغییر می‌کند، همچنین میزان روشنایی ماه نیز در اوج و حضیض متفاوت است، اگر چه تشخیص آن دشوار است زیرا فازهای ماه همزمان در حال تغییر است.

وی افزود: اگر چه اندازه زاویه‌ای ماه فقط در اوج و حضیض در واقعیت فقط به مقدار بسیار کمی تغییر می‌کند، اما زمانی که ما ماه را در افق تماشا می‌کنیم، بسیار بزرگ‌تر از اندازه واقعی به نظر می‌رسد. در واقع خطای دید است که باعث می‌شود ماه در افق بزرگ‌تر دیده شود و این پدیده توهم ماه نامیده می‌شود. به کمک عکاسی می‌توان نشان بدهیم که ماه دقیقاً به همان اندازه است، صرف نظر از اینکه در افق ظاهر شود یا مستقیماً بالای سر ناظر قرار بگیرد.

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: ماه در موقعیت اوج تا فاصله ۴۰۶ هزار کیلومتری از زمین عقب نشینی می‌‎کند و با قطر زاویه‌ای ۲۹.۳۹ دقیقه قوسی در آسمان ظاهر می‌شود. همچنین ماه امشب در فاصله ۰.۹۸۶ واحد نجومی از خورشید قرار می‌گیرد که نقطه اوج خورشیدی است، معمولاً این پدیده همزمان با ماه کامل رخ می‌دهد. زمان طلوع و غروب ماه به ترتیب ۱۶:۲۴ و ۰۶:۴۵ در موقعیت صورت فلکی ثور است.

میکرو ماه کامل

وی تصریح کرد: شنبه -۲۷ آذرماه- ماه به فاز کامل می‌رسد و حوالی غروب خورشید طلوع می‌کند و هنگام طلوع خورشید غروب می‌کند، پس کل شب قابل رصد است. در فرهنگ بومی آمریکایی، ماه کامل دسامبر ماه سرد نیز نامیده می‌شود. نام هر ماه کامل نشان دهنده ویژگی‌های زمانی است که در آن رخ می‌دهد، ماه سرد گویای شرایط آب و هوایی سخت ماه دسامبر است که در واقع درجه حرارت به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. البته ماه انقلاب یا ماه شب‌های طولانی نیز نامیده می‌شود، زیرا تنها چند روز قبل از انقلاب زمستانی رخ می‌دهد و از آنجایی که انقلاب زمستانی برای کسانی که در نیمکره شمالی هستند کوتاه‌ترین روزها و طولانی‌ترین شب‌ها را به ارمغان می‌آورد، این ماه کامل گاهی اوقات ماه شب طولانی نیز نامیده می‌شود. البته زمان دقیق قرار گرفتن ماه در فاز بدر روز یکشنبه ساعت ۰۸:۰۵ صبح است، پس نزدیک‌ترین ماه کامل قابل رؤیت به ماه بدر صبح یکشنبه ساعت ۰۶:۴۵ قبل از غروب است.

کد خبر 542535

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی رویدادهای نجومی پدیده نجومی رویداد نجوم عکاسی نجومی رویداد نجومی 1400 نجوم 1400 نجوم سال ۱۴۰۰ سال ۱۴۰۰ نجوم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق نامیده می شود ماه کامل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۲۵۹۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتی‌های دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقه‌مندان این حوزه فراهم می‌کند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکل‌های بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه می‌شود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیبایی‌های خیره‌کننده‌ای را برای علاقه‌مندان به ارمغان می‌آورد.

***

تصویر روز سازمان ملی تلسکوپ استرالیا

هنگامی که پرتو خورشید هنگام طلوع یا غروب خورشید از میان ابرها می تابد، به نظر می رسد که از نقطه‌ای درست در پشت ابرها می آیند، اما این توهمی بیش نیست. خورشید در واقع 150 میلیون کیلومتر با ما فاصله دارد. کارمندان مجتمع ارتباطی فضای عمیق کانبرا هنگام صبح که به سمت محل کار می رفتند، از پرتوهای بامدادی که محل را روشن می کرد، عکس گرفتند.

تصویر روز ناسا

ماه در سمت چپ، مشتری در سمت راست و زحل در بالای مشتری (متمایل به چپ) قرار دارد. این تصویر پس از غروب خورشید از زیر بنای یادبود واشنگتن در روز پنجشنبه، 17 دسامبر 2020 در واشنگتن ثبت شد. دو سیاره مشتری و زحل در حالی که در 21 دسامبر به سمت یک مقارنه بزرگ در حرکت بودند، در آسمان به هم نزدیک‌تر می شدند. این دو سیاره غول پیکر در طی این رویداد بسیار نزدیک به هم ظاهر شدند و فقط یک دهم درجه از هم فاصله داشتند.

تصویر روز astronomy

این تصویر توسط دن کروسون (Dan Crowson) از رانچو هیدالگو در آنیماس نیومکزیکو گرفته شده است. NGC 4274 نوعی کهکشان است که به‌عنوان مارپیچ میله‌ای شناخته می‌شود که در فاصله 45 میلیون سال نوری از ما در صورت فلکی گیسو (Coma Berenices) قرار دارد. NGC 4274 دارای خطوط گرد و غبار و بازوهای مارپیچی است که به هم می رسند و حلقه ایجاد می کنند. این تصویر با 13.6 ساعت شاتر باز با استفاده از یک تلسکوپ 12 اینچی با نسبت کانونی f/8 ایجاد شده است.

تصویر روز earthsky

در 1 می 2024، ساعت 9:30 شب، گِرِگ ردفرن (GREG REDFERN) با کشتی تفریحی Azamara Onward در اقیانوس هند این عکس را ثبت کرد. این عکس صورت فلکی چلیپا، آلفا قنطورس، بتا قنطورس، سحابی گونی زغال سنگ (coalsack) و کهکشان راه شیری را به تصویر کشیده است. عکس با آیفون 15 پرو مکس گرفته شده است.

تصویر روز skyandtelescope

این عکس توسط الساندرو راوگنین (Alessandro Ravagnin) در  نامیبیا به تاریخ فوریه و مارس 2024 با تجهیزات شامل لنز 135 میلی متری سامیانگ ثبت شد. این عکس صورت فلکی کانیس ماجور (Canis Major) را به تصویر می‌کشد. در این میدان گسترده بسیاری از اشیاء شناخته‌شده قابل مشاهده هستند: سیریوس، مرغ دریایی، کلاه ثور (Thor's helmet)، دلفین (Dolphin)، موزاییک M41 از 4 پانل ساخته شده با سامیانگ و ASI2400MC با فیلتر دوگانه باند باریک ثبت شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • عکس| آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت /دلیل مرگ
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • (عکس) آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت
  • آخرین تصویر از بازیگر پایتخت پیش از فوت/ عکس
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • مراقب وزش باد شدید باشید / دهرم فراشبند؛ در صدر میزان بارش‌ها