Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-06@12:59:54 GMT

امشب از رصد اجرام آسمانی غافل نشوید

تاریخ انتشار: ۱۶ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۰۲۱۸

امشب از رصد اجرام آسمانی غافل نشوید

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: امشب شاهد وضعیت‌های ماه در حضیض خورشید و زمینی باشید همچنین پیک بارش شهابی اژدهایی را از دست ندهید.

فاطمه فخرایی فرد در گفتگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: سیاره مریخ امروز _جمعه ۱۶ مهرماه_ از نزدیکی خورشید در آسمان عبور می‌کند و به جدایی زاویه‌ای ۳۹ دقیقه قوسی از خورشید می‌رسد، برای چند هفته در تابش خورشید محو می‌شود و قابل مشاهده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاره سرخ تقریباً در این زمان در فاصله بسیار دور از زمین، حدود 2.63 AU قرار دارد، زیرا دو سیاره در دو طرف مقابل منظومه شمسی قرار دارند.

وی افزود: اگر امکان رصد مریخ در این موقعیت وجود داشت به دلیل فاصله زیاد در کوچک‌ترین و کم‌نورترین حالت خود با قطر زاویه‌ای ۳.۶ ثانیه قوسی ظاهر می‌شد. مریخ طی هفته‌ها و ماه‌های بعد دوباره از سمت غرب خورشید ظهور می‌کند و به تدریج برای دوره‌های طولانی‌تر قبل از سپیده دم قابل رصد می‌شود.

ماه در وضعیت حضیض خورشیدی

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان اضافه کرد: امروز _جمعه ۱۶ مهرماه_ ساعت ۱۹:۱۵ ماه به نزدیک‌ترین فاصله خود از خورشید که حدود 0.999 AU است می‌رسد. این پدیده تقریباً با عبور ماه نو از موقعیت مقارنه خورشیدی اتفاق می‌افتد. در لحظه حضیض، ماه در فاصله 0.999 AU از خورشید قرار خواهد گرفت؛ فاصله بین زمین و ماه 0.002 AU یا ۳۶۳ هزار کیلومتر خواهد بود. در این شب ماه در صورت فلکی میزان ساعت ۱۹:۰۴ غروب می‌کند.

ماه در وضعیت حضیض زمینی

فخرایی فرد تصریح کرد: ماه ساعت ۲۰:۵۷ به نزدیک‌ترین نقطه در مدار چرخش خود به دور زمین می‌رسد و کمی بزرگ‌تر از زمان‌های دیگر به نظر می‌رسد. فاصله ماه از زمین متفاوت است، زیرا مدار آن کاملاً دایره‌ای نیست و کمی بیضی شکل است. وقتی ماه مسیر بیضوی را اطراف زمین طی می‌کند فاصله آن ۱۴ درصد بین ۳۵۶ هزار و ۵۰۰ کیلومتر در حضیض و ۴۰۶ هزار و ۷۰۰ کیلومتر در اوج تغییر می‌کند. اندازه زاویه‌ای آن نیز بر اساس همین فاکتور بین ۲۹.۴ دقیقه قوسی و ۳۳.۵ دقیقه قوسی تغییر می‌کند؛ اگر چه در واقعیت تشخیص این عمل دشوار است زیرا همزمان فازهای ماه نیز تغییر می‌کند.

وی افزود: ممکن است تصور کنید ماه به هنگام طلوع و غروب بسیار بزرگ‌تر و نزدیک‌تر است، در واقع چنین چیزی صحیح نیست و فقط یک خطای دید است که ماه هنگام نزدیک شدن به افق بسیار بزرگ‌تر از آن چیزی که واقعاً هست به نظر می‌رسد، این مسئله توهم ماه نامیده می‌شود و چیزی بیشتر از یک خطای دید نیست. هر عکسی نشان می‌دهد که ماه دقیقاً به همان اندازه است، صرف نظر از اینکه در افق ظاهر شود یا مستقیماً بالای سر باشد. هنگامی که ماه نزدیک به افق قرار دارد در میان ساختمان‌ها و درخت‌ها دیده می‌شود، مقایسه اندازه آن با این المان‌های زمینی باعث می‌شود به چشم ما بزرگ‌تر نمایان شود، در این صورت مغز ما معیار مقایسه اندازه دیگری برای آن به کار می‌برد. در این وضعیت ماه از فاصله ۳۶۳ هزار کیلومتری زمین عبور می‌کند و با قطر زاویه‌ای ۳۲.۸۷ دقیقه قوسی ظاهر می‌شود.

بارش شهابی اژدهایی

کارشناس تیم علمی رصدخانه لارستان گفت: بارش شهابی اژدهایی از ۱۴ مهرماه تا ۱۸ مهرماه فعال است و پیک آن امروز _جمعه ۱۶ مهرماه_ رخ می‌دهد. در این مدت هر زمان که کانون بارش در صورت فلکی اژدها بالای افق قرار داشته باشد، امکان مشاهده شهاب‌های بارشی اژدهایی وجود دارد. از مختصات رصدخانه لارستان هر روز از غروب تا ساعت ۰۱:۲۶ که کانون بارش زیر افق غربی شما قرار می‌گیرد، امکان مشاهده شهاب‌واره‌ها وجود خواهد داشت. کانون بارش قبل از تاریک شدن آسمان به اوج خود می‌رسد؛ بنابراین بهترین زمان رصد شهاب‌واره‌ها بلافاصله پس از غروب خورشید است.

وی افزود: در این شب ماه دو روزه حدود ۹ درصد روشنایی دارد، این بارش بر اثر عبور زمین از میان رد دنباله‌دار دوره‌ای P21 / ژاکوبینی-زینر ایجاد می‌شود. این بارش معمولاً ضعیف است و به ندرت بیش از پنج شهاب در ساعت را ارائه می‌دهد. هر چند سال‌های ۱۹۳۳ و ۱۹۴۶ نرخ ساعتی سر سویی بارش شهابی یا همان ZHR برای این بارش شهاب بسیار بیشتر از معمول شد و به هزاران شهاب در ساعت رسید.

کد خبر 527050

منبع: ایمنا

کلیدواژه: نجوم رویداد نجومی پدیده نجومی رویدادهای نجومی رویداد نجوم پدیده نجومی امروز رویداد نجومی 1400 عکاسی نجومی نجوم 1400 نجوم سال ۱۴۰۰ پدیده های نجومی سال ۱۴۰۰ نجوم تقویم نجومی 1400 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رصدخانه لارستان بارش شهابی زاویه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۰۲۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید

ماه و سیاره زحل پانزدهم اردیبهشت در یک راستا قرار می‌گیرند، این پدیده از اصفهان نیز قابل رصد است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ماه و سیاره زحل شنبه -پانزدهم اردیبهشت- در یک راستا قرار می‌گیرند، به طوری که ماه ۲۵ روزه از زاویه ۵۰ دقیقه‌ای جنوب سیاره زحل عبور می‌کند؛ این پدیده از اصفهان در آسمان سحر قابل مشاهده خواهد بود و ساعت ۰۲:۴۱ -دو ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۲۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی می‌رسند و حدود ساعت ۰۴:۳۴ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

نزدیک شدن ماه و سیاره زحل به یکدیگر

ماه و سیاره زحل شنبه -پانزدهم اردیبهشت- به هم نزدیک خواهند شد و فقط در فاصله ۴۴.۷ دقیقه قوسی از یکدیگر قرار خواهند داشت، از بعضی نقاط جهان ماه ۲۵ روزه از مقابل زحل عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند؛ ماه و سیاره زحل ساعت ۰۲:۴۱ -دو ساعت و ۳۰ دقیقه قبل از خورشید- طلوع می‌کنند، سپس به ارتفاع ۲۲ درجه بالاتر از افق جنوب شرقی می‌رسد و حدود ساعت ۰۴:۳۴ نیز از دسترس خارج می‏‌شوند.

ماه در قدر منفی ۱۱.۲ و سیاره زحل در قدر ۱.۰ هر دو در صورت فلکی دلو قرار خواهند داشت، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

غیبت قمری زحل

ماه شنبه -پانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره زحل عبور می‌کند، این اختفای ماه از قطب جنوب قابل مشاهده است، این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است؛ این پدیده از اصفهان قابل رؤیت نخواهد بود.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.

نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون به یکدیگر

ماه و سیاره نپتون شنبه -پانزدهم اردیبهشت- به یکدیگر نزدیک می‏‌شوند، به طوری که در فاصله ۱۴.۵ دقیقه قوسی از هم قرار می‌گیرند، در بعضی از نقاط جهان ماه ۲۶ روزه از مقابل نپتون عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌شود؛ نزدیک شدن ماه و سیاره نپتون از اصفهان قابل مشاهده نخواهد بود، زیرا این دو جرم در طول روز به بالاترین نقطه خود در آسمان خواهند رسید و زمان سحر نیز بیش از ۱۰ درجه بالاتر از افق نخواهند بود.

ماه در قدر منفی ۱۰.۷ و سیاره نپتون در قدر ۷.۹ هر دو در صورت فلکی حوت قرار دارند، این دو جرم به قدری از یکدیگر جدا هستند که در میدان دید تلسکوپ قرار نمی‌گیرند، اما با چشم غیرمسلح یا دوربین دوچشمی قابل رصد خواهند بود.

غیبت قمری نپتون

ماه شنبه -پانزدهم اردیبهشت- از مقابل سیاره نپتون عبور می‌کند و یک غیبت ماه ایجاد می‌کند و از کشورها و مناطقی از جمله شرق استرالیا، نیوزیلند، تاسمانی و غیره قابل مشاهده است؛ این غیبت فقط در بخشی از جهان قابل مشاهده خواهد بود، زیرا ماه آن‌قدر به زمین نزدیک است که موقعیت آن در آسمان تا دو درجه در سراسر جهان متفاوت است؛ این پدیده از اصفهان قابل رؤیت نخواهد بود.

اختفای ماه فقط از بخش کوچکی از سطح زمین قابل مشاهده است؛ از آنجا که ماه بسیار نزدیک‌تر از دیگر اجرام آسمانی به زمین است، موقعیت دقیق آن در آسمان با توجه به موقعیت دقیق شما در زمین، به دلیل اختلاف منظر بزرگ آن متفاوت است.

کد خبر 750399

دیگر خبرها

  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • نشانی یوسف آسمانی به زمین رسید
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • مهاجم گلزن آماده تقابل با استقلال (عکس)
  • امشب شاهد مقارنه ماه و سیاره زحل باشید