Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-06@18:49:20 GMT

فاصله زمین تا خورشید دقیقا چقدر است؟

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۶۵۰۲

فاصله زمین تا خورشید دقیقا چقدر است؟

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، در آگوست ۲۰۱۲، اتحادیه نجوم بین‌المللی رای داد که تعریف au را با عدد ۹۲۹۵۵۸۰۷ مایل تعریف کنند که این عدد بر اساس سرعت نور و یک فاصله ثابت بدون در نظر گرفتن جرم خورشید است.
 
 
خورشید در مرکز منظومه شمسی قرار دارد و اجسام دیگر مانند سیارات، سیارک‌ها و ستاره‌های دنباله‌دار به دور آن می‌چرخند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمین نیز به عنوان یکی از سیارات به دور خورشید می‌چرخد.
 
از فاصله بین زمین و خورشید به عنوان واحد نجومی (au) یاد می‌شود و این واحد برای اندازه‌گیری سایر فواصل در سراسر منظومه شمسی نیز بوده است. واحد au به طور میانگین، معادل ۱۴۹.۶ میلیون کیلومتر یا ۹۲.۹۶ میلیون مایل است.
 
au یک فاصله‌ی دقیق نیست، بلکه میانگین فاصله بین زمین تا خورشید است. به این معنی که این فاصله گاهی ممکن است متفاوت باشد. زمین، مانند اکثر سیارات، به دور خورشید می‌چرخد ​​و یک گردش کامل آن ۳۶۵.۲۵ روز طول می‌کشد. با این حال، زمین در یک دایره کامل به دور خورشید حرکت نمی‌کند. مدار زمین به دور خورشید، بیضوی یا بیضی شکل است و خورشید تقریباً در مرکز مدار قرار دارد. در زمان‌های مختلف سال، زمین یا به خورشید نزدیکتر و یا از آن دورتر می‌شود. نزدیکترین فاصله زمین با خورشید، فاصله ۹۱.۴ میلیون مایل است. در واقع زمین در اوایل ژانویه به خورشید نزدیک است. هنگامی که زمین از خورشید دورترین فاصله را دارد، فا‌صله بین آن‌ها حدود ۹۴.۵ میلیون مایل است. زمین در اوایل ماه جولای از خورشید دورترین فاصله را دارد.
 
فاصله زمین تا خورشید
منجم یونانی، آریستارخوس، اولین شخصی بود که فاصله بین خورشید و زمین را در سال ۲۵۰ قبل از میلاد بدست آورد. در سال ۱۶۵۳، کریستین هویگنس برای بدست آوردن مثلث ناهید، خورشید، زمین با استفاده از ناهید فاصله تا خورشید را تخمین زد. در سال ۱۶۷۲، جیووانی کاسینی برای بدست آوردن فاصله بین مریخ و زمین از روش اختلاف منظر استفاده کرد. وی سپس از فاصله مریخ برای بدست آوردن فاصله‌ی زمین تا خورشید استفاده کرد. روش کاسینی علمی‌تر از روش هویگن در نظر گرفته شده است.
 
با استفاده از فناوری پیشرفته و فضاپیما‌های پیچیده و راداری، اکنون روش‌های مستقیمی برای اندازه‌گیری فاصله بین خورشید و زمین وجود دارد. با استفاده از روش‌های قدیمی، مقدار au با توجه به موقعیت یک ناظر در منظومه شمسی تغییر می‌کند. علاوه بر این، اندازه‌گیری به جرم خورشید بستگی دارد و از آنجا که جرم خورشید با تولید انرژی تغییر می‌کند در نتیجه مقدار au نیز تغییر خواهد کرد. در آگوست ۲۰۱۲، اتحادیه نجوم بین‌المللی رای داد که تعریف au را با عدد ۹۲۹۵۵۸۰۷ مایل تعریف کنند که این عدد بر اساس سرعت نور و یک فاصله ثابت بدون در نظر گرفتن جرم خورشید است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: زمین خورشید فاصله زمین تا خورشید دور خورشید جرم خورشید فاصله بین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۶۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کار گذرگاه عابر پیاده دقیقا چیست؟ 

 سرهنگ احسان مومنی صبح امروز در برنامه زنده شهر امن گفت: عابر پیاده یکی از آسیب پذیرترین کاربران ترافیک است. عابر پیاده هنگام تردد در معابر تابع یک سری قوانین و مقررات می‌باشد و باید آنرا رعایت کند تا بتواند سالم حرکت کرده و سالم هم به مقصد برسد. 

او تصریح کرد: عابرین پیاده هنگام تردد‌های روزانه خود می‌بایست از محل و گذرگاه عابر پیاده استفاده و عبور نماید. برابر آیین نامه راهنمایی و رانندگی، گذرگاه عابر پیاده محلی است در تقاطع‌ها و در امتداد پیاده رو‌ها به صورت زیرگذر، روگذر و یا قسمتی از سواره رو‌ها که به وسیله خط کشی‌ها مشخص شده و جهت تردد عابرین پیاده اختصاص پیدا کرده است. 

معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ بیان کرد: گذرگاه عابر پیاده در تقاطع‌ها و در میادین به وسیله خط کشی‌ها به صورت پل‌های هوایی و زیرگذر ایجاد می‌شود تا عابرین پیاده بتوانند به راحتی تردد داشته باشند. 

سرهنگ مومنی گفت: گاهی اوقات در برخی محل‌ها و وسط معابر خط کشی‌هایی به همین منظور صورت گرفته و گذرگاه عابر پیاده احداث شده است و آنهم دلیل دارد و علت آن هم این است که بدلیل وجود مجتمع مسکونی و ... که وجود دارد و بخاطر تردد زیاد عابرین پیاده و برای راحتی این کاربران ترافیکی جهت عبور از محل‌های مذکور این گذرگاه‌ها احداث می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی حوادث و انتظامی

دیگر خبرها

  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • کار گذرگاه عابر پیاده دقیقا چیست؟ 
  • تصاویری خیره‌کننده از فوران‌های خورشیدی
  • برخورد ۲ شراره خورشیدی قوی به زمین
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)
  • مهاجم گلزن آماده تقابل با استقلال (عکس)
  • خودروی جدید نیسان؛ کوچک، مانورپذیر و ساکت!