Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-06@20:36:17 GMT

منطقه‌ای جدید در کهکشان راه شیری کشف شد

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۵۴۹۱۲۵

منطقه‌ای جدید در کهکشان راه شیری کشف شد

ستاره شناسان منطقه‌ای جدید در کهکشان راه شیری یافتند که مملو از ستاره‌های آبی روشن است که در شرف انفجار هستند.

به گزارش گروه فناوری خبرگزاری دانشجو، محققان در حال تهیه‌ی دقیق‌ترین نقشه از بازو‌های مارپیچی کهکشانی در همسایگی ما به وسیله‌ی تلسکوپ "گایا" (Gaia) آژانس فضایی اروپا بودند که این منطقه را کشف کردند و آن را در مقاله‌ای جدید گزارش کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این منطقه که در میان بازوی شکارچی (Orion Arm) (جایی که منظومه‌ی شمسی ما قرار دارد) و صور فلکی پرسئوس (Perseus) قرار دارد، کمربندی میان دو بازوی مارپیچی است و مملو از ستارگانی عظیم، سه برابر خورشید، با رنگی آبی و حرارتی بالاست.

این ستارگان که دانشمندان آن‌ها را به دلیل بزرگ و آبی بودن OB می‌نامند، نادرترین، داغ‌ترین، کم عمرترین و بزرگ‌ترین ستاره‌های کهکشان هستند.

واکنش‌های شدید هسته‌ای که درون آن‌ها رخ می‌دهد آن‌ها را شش برابر بیشتر از خورشید داغ می‌کند و انفجار‌های عظیمی که به عمر آن‌ها پایان می‌دهد و "ابرنواختر" نامیده می‌شود باعث پخش شدن عناصر سنگین که برای ایجاد حیات پیچیده ضروری هستند در سراسر کهکشان می‌شود.

مایکل آنجلو پانتالئونی گونزالس (Michelangelo Pantaleoni González)، یکی از نویسندگان این مقاله و محقق مرکز اخترزیست‌شناسی اسپانیا به لایو ساینس گفت: ستاره‌های OB بسیار نادر هستند و در کهکشانی با ۴۰۰ میلیارد ستاره شاید تعداد آن‌ها کمتر از ۲۰۰ هزار عدد باشد؛ و از آنجا که آن‌ها مسئول تولید بسیاری از عناصر سنگین هستند می‌توان آن‌ها را فراهم کننده‌ی مواد شیمیایی کهکشان دانست و به لطف از بین رفتن چنین ستارگانی مدت‌ها قبل، ژئوشیمی کره‌ی زمین به اندازه‌ی کافی پیچیده شد تا بیوشیمی به وجود بیاید.

به گفته‌ی محققان: هر کجا که ستاره‌های آبی یافت شوند، آن مناطق فعال‌ترین و زنده‌ترین مناطق کهکشان هستند.

محققان نقشه‌ی ستارگان را با اندازه‌گیری فاصله آن‌ها تا زمین با استفاده از روشی به نام اختلاف منظر ستاره‌ای تهیه کردند.

با مقایسه‌ی قرارگیری ستاره‌ها از جهات مختلف در طول گردش زمین به دور خورشید، محققان توانستند فاصله‌ی آن‌ها را اندازه‌گیری کنند.

با استفاده از این روش به همراه اطلاعات به دست آمده از تلسکوپ "گایا"، این گروه نقشه‌ی ستارگانی در فاصله‌ای فراتر از هر نمودار دیگری در مکانی که تصور می‌شد خالی باشد، ترسیم کردند.

پنتالئونی می‌گوید: بعد از ماه‌ها کار موفق شدیم این نقشه‌ی زیبا را برای اولین بار ببینیم. من حس کاوشگری در "عصر روشنگری" را داشتم که اولین نقشه‌ی دقیق جهان را مشاهده می‌کند، اما در مقیاسی دیگر. من با دیدن گستردگی کهکشان‌های اطراف احساس کوچک بودن می‌کنم.

دانشمندان با مشاهده‌ی حرکت این ستاره‌ها در یک جهت مشخص و یکسان اثبات کردند که این منطقه‌ی تازه کشف شده بخشی از دیسک کهکشانی مارپیچی است که بیشتر مواد کهکشان ما را تشکیل می‌دهد و یک مجموعه‌ی تصادفی هم‌محور از ستاره‌ها نیست.

آن‌ها همچنین فهمیدند که با بررسی مکان قرارگیری این ناحیه که در بالای دیسک کهکشانی قرار دارد می‌تواند اطلاعاتی در مورد گذشته‌ی کهکشان شیری در اختیار ما قرار دهد.

هدف بعدی محققان ترسیم نقشه‌هایی دیگر از ستاره‌های آبی است که به یافتن اطلاعات بیشتر در مورد ساختار کهکشان‌مان به ما کمک می‌کند.

محققان یافته‌های خود را در تاریخ ۱۹ مارس در مجله‌ی Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کهکشان راه شیری صور فلکی ستارگان ی کهکشان ستاره ها نقشه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۴۹۱۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین

به گزارش همشهری آنلاین، علی پارسانیا؛ مشاور وزیر آموزش و پرورش و دبیر ستاد هماهنگی و راهبری اجرای سند تحول بنیادین در روزنامه همشهری نوشت، ‌سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در سال۱۳۹۰ توسط شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید. این سند شامل ۸هدف کلان، ۲۳هدف عملیاتی و ۱۳۱راهکار است. در فصل هشتم سند، وزارت آموزش و پرورش مکلف شده است برنامه‌های زیرنظام‌های این سند را ظرف مدت یک‌سال آماده کند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش به تصویب برساند که متأسفانه این یک‌سال در عمل حدود ۱۰سال به‌درازا کشید و احتمالا یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با معلمان (اردیبهشت۱۴۰۳) فرمودند در یک دوره‌ای این سند در کشو گذاشته شد، همین تعلل بیش ازحد در تدوین و تصویب زیرنظام‌ها باشد. خاطرم هست که ایشان چند سال پیش فرمودند تا چه زمانی ما باید منتظر تصویب این زیرنظام‌ها بمانیم!؟
یکی از عوامل مهم دیگری که اجرای سند تحول را با اختلال جدی مواجه کرده بود، فقدان یک نقشه‌راه اصولی برای اجرای سند بود. وقتی که نقشه‌راه نداشته باشید، نمی‌دانید که در هر سال باید روی چه برنامه‌هایی تمرکز کنید و در هر برنامه باید چه شاخص‌هایی را محقق کنید؛ بنابراین اجرای سند به‌صورت طبیعی به سلیقه مدیران وابسته خواهد شد. وقتی نقشه‌راه نباشد، نظام آموزشی به‌جای ارائه گزارش وضعیت نسبت به هدفی که باید به سمت آن حرکت کند، گزارش فعالیت می‌دهد، بدون اینکه مشخص باشد این فعالیت‌ها چقدر اثربخش بوده‌اند. در فقدان نقشه‌راه مشخص نیست که سازوکار واپایش و نظارت بر اجرای سند در وزارتخانه و توسط نهادهای نظارتی مانند شورای‌عالی انقلاب فرهنگی به چه صورت است و به‌تبع، کیفیت نظارت به‌شدت افت می‌کند. علاوه‌براین، در فقدان نقشه‌راه، قادر به تعریف برش‌های کاری ستادی، استانی، منطقه‌ای و مدرسه‌ای نیستیم. به‌نظر می‌رسد به همین دلایل است که مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) در دیدار اردیبهشت‌ماه یک‌سال پیش (اردیبهشت۱۴۰۲) خطاب به مسئولان آموزش و پرورش فرمودند که دلیل اینکه نتایج اجرای سند در میدان عملیات تربیت مشاهده نمی‌شود، این است که سند یک نقشه‌راه دارای شاخص و زمان انجام ندارد.
بلافاصله پس از دیدار پارسال، وزیر آموزش و پرورش جلسه‌ای تشکیل دادند و مقرر شد فرایند تدوین سند آغاز شود. در ابتدا تمام زحمات سال‌های گذشته مرور شد که ازجمله می‌توان به نقشه‌راه سال۱۳۹۳ و نقشه راه۱۳۹۷ و همچنین بسته‌های تحولی سال۱۳۹۸ اشاره کرد. هر کدام از این موارد نقاط قوتی داشتند که ما سعی کردیم این نقاط قوت را حفظ کنیم؛ درعین‌حال نقاط ضعف جدی نیز وجود داشت که باید برطرف می‌شد؛ ازجمله می‌توان به همپوشانی و ناهمترازی برخی برنامه‌های زیرنظام‌ها، کثرت برنامه‌ها، فقدان شاخص برای برنامه‌ها و فقدان تعریف سازوکار کارآمد برای واپایش و نظارت بر اجرای سند تحول اشاره کرد. براساس این آسیب‌شناسی، پس از تلاشی حدودا یک‌ساله، نقشه‌راهی آماده شد و مجموعه برنامه‌های زیرنظام‌های سند را در قالب حدود ۱۷۵پروژه (واحدهای عملیاتی غیرمتداخل قابل اجرا و پی‌جویی)، بازآرایی کرد. برای تک‌تک این پروژه‌ها شاخص‌های فرایندی و پیامدمحوری تعیین شد که براساس رابطه پیش‌نیازی و هم‌نیازی پروژه‌ها و همچنین ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها، در طول ۱۰سال توزیع شدند. همچنین سازوکار مفصلی برای راهبری، واپایش و نظارت بر اجرای سند طراحی شد که در فصل چهارم نقشه تبیین شده است. در پایان نیز در ۵فروردین‌ماه این نقشه به دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی تقدیم شد تا در صحن شورا بررسی و تصویب شود که الحمدلله در اردیبهشت‌ماه به تصویب شورا رسید. دلیل تصویب در شورا نیز این بود که نقشه در یک مرجع بالاتر از وزارت آموزش و پرورش به تصویب برسد تا با تغییر مدیران ارشد و میانی آموزش و پرورش، آسیب کمتری به اجرای سند تحول وارد شود.
اکنون مهم آن است که این نقشه را در عمل پیاده کنیم. ما هنوز در آغاز راه اجرای سند تحول قرار داریم و تنها مزیتی که نسبت به گذشته داریم این است که دقیقا می‌دانیم برای هر پروژه دقیقا باید در چه زمانی، چه شاخصی را محقق کنیم و این تحقق باید توسط کدام‌یک از واحدهای وزارتخانه پیگیری و توسط کدام واحد نظارت شود.
این هنوز آغاز راه است و به همین دلیل ‌ ‌ مقام معظم رهبری فرمودند، خبر تهیه نقشه، خبر خوبی است؛ نگذارید وقفه ایجاد شود.
شایان ذکر است که علاوه بر تهیه نقشه‌راه اجرای سند تحول، اقدامات گفتمان‌سازی تحول مانند برگزاری رویداد «الف‌تا» به‌منظور شناسایی و معرفی تجارب برتر مدیران مدارس و معلمان تحول‌آفرین کشور به‌مثابه الگوها و قله‌های تعلیموتربیت در حال انجام است. همچنین از میان ۱۲۰۰استاد دانشگاه فرهنگیان و دکتر-معلمان، پس از ۲دوره حضوری و یک دوره مجازی، ۱۲۰نفر به‌عنوان مدرسان ویژه سند تحول انتخاب شدند تا ان‌شاء‌الله امسال معلمان سراسر کشور را با هدف آشنایی با الگوی مدرسه تراز سند تحول آموزش دهند.

کد خبر 849603 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش شورای عالی انقلاب فرهنگی سازمان سنجش آموزش کشور

دیگر خبرها

  • تدوین نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین
  • آغاز نقشه اسرائیل برای حمله به رفح؟ کوچاندن فلسطینیان از منطقه شرقی رفح توسط ارتش رژیم صهیونیستی کلید خورده + فیلم
  • اتمام مرحله اجرای نقشه مسیر فیبرنوری در شهرکرد
  • توصیه‌های هواشناسی کشاورزی
  • انجام ۵۰ درصد از نقشه برداری امامزاده ابراهیم(ع) شفت تا فردا
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • تبیین نقشه راه سال ۱۴۰۳ مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران
  • چهار هزار و ۶۰۰ کارگر ساختمانی قم تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند
  • پروژه جدید واشنگتن برای ادامه اشغالگری در خاک سوریه / حمایت ویژه از هسته‌های مخفی داعش برای توقف حملات نیروهای مقاومت علیه آمریکایی‌ها + نقشه میدانی و عکس
  • موجودات فضایی احتمالا به این دلیل منقرض شده‌اند!